muutetaan2Kirjallinen vuokrasopimus tehdään ennen muuttopäivää A-yhtiöiden toimistossa, Vuorikatu 3. Vuokrasopimuksen teko vaatii vuokralaisen henkilökohtaisen läsnäolon. Tätä varten voi tarvittaessa tilata ajan toimiston aukioloaikojen ulkopuolelta.

Sähkösopimus

Sähkösopimuksen tekeminen sähköyhtiön kanssa on asukkaan vastuulla. Sähkösopimus tulisi tehdä ennen muuttoa. Asukas voi itse valita haluamansa sähköyhtiön.

Vakuusmaksu 

Vuokranantaja perii jokaiselta vuokralaiselta vakuusmaksun ensimmäisen vuokran yhteydessä. Vakuusmaksu palautetaan poismuuton jälkeen, mikäli asunto on kunnossa, siivottu ja vuokrat ja muut maksut maksettu. Vakuusmaksun suuruus on 300€.

Muuttoilmoitus

Muuttaja on velvollinen tekemään virallisen muuttoilmoituksen väestörekisterin pitäjälle viimeistään viikon kuluessa muutosta. Muuttoilmoitus on tehtävä myös tilapäisestä asumisesta, joka kestää yli kolme kuukautta. 

Muuttoilmoituksen voit tehdä muuttoilmoituspuhelimeen 0203 456 456. Voit myös tehdä muuttoilmoituksen kirjallisesti maistraatissa tai postissa tai tehdä muuttoilmoituksen sähköisesti osoitteessa www.vaestorekisterikeskus.fi tai www.posti.fi. A-yhtiöille vuokralaisen ei tarvitse täyttää erillistä sisäänmuuttoilmoitusta.


Kuntotarkastus

Isännöitsijä tarkastaa huoneiston aina asukkaiden vaihtuessa. Tarpeelliset korjaukset tehdään.  

Uusi vuokralainen saa ennen sisäänmuuttoa / sisäänmuuton yhteydessä kuntokortin, johon hän voi kirjata havaitsemansa viat tai puutteet. Isännöitsijä tarkistaa vuokralaisen ilmoituksen, ja tarvittaessa mahdollisista korjauksista neuvotellaan. 

Vastavalmistuneessa talossa valmistumista seuraavat kaksi vuotta ovat kiinteistöissä urakoitsijoiden takuuaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennusvirheistä johtuvat korjaukset suorittaa urakoitsija, ei vuokranantaja. Takuutarkastuksia tehdään säännöllisesti ja niistä ilmoitetaan asukkaille.

Saunavuorot ja muut varaukset

Saunavuoron voi varata joko vuokrasopimusta solmittaessa tai myöhemmin asiakaspalvelusta. Myös sähkötolpallisen pysäköintipaikan voi varata jo vuokrasopimusta solmittaessa. 

Muuttajan muistilista:

 • Muista irtisanoa aiempi vuokrasopimuksesi ja myös mm. sähkösopimuksesi ajoissa.
 • Tee muuttoilmoitus
 • Tee postiin osoitteenmuutosilmoitus
 • Ilmoita uusi osoitteesi myös mm. pankkiisi, tilaamiesi lehtien konttoreihin, sukulaisille ja ystäville. Ilmaisia osoitteenmuutoskortteja saa postista.
 • Hoida puhelimesi siirto ajoissa.
 • Tarkista ajoissa, mikä on mm. perheesi terveyskeskussolu, neuvola, lastesi koulu.
 • Jos saat asumistukea tai olet hakemassa sitä, ilmoita asumisessasi tapahtuvat muutokset KELAn paikallistoimistoon.
 • Ilmoita vakuutusyhtiöösi, jossa sinulla on kotivakuutus, asumisessasi tapahtuvat muutokset ajoissa.
 • Varaa tai vuokraa ajoissa riittävä määrä muuttolaatikoita.
 • Varaa ajoissa muuttoauto ja muuton apulaiset.
 • Tarkista muuttopäivä ja muuttoaikataulu. A-yhtiöissä vuokrasopimuksen alkamispäivä ja samalla ensimmäinen mahdollinen muuttopäivä on yleensä kuukauden ensimmäinen arkipäivä.